maanantai 15. huhtikuuta 2013

Labradorien tokoleiri

Mukava viikonloppu hyvässä seurassa on nyt takanapäin. Vietin viikonlopun Kuusankoskella kartano Koskenrannassa Netan kanssa labradorien tokoleirillä. Ruuat olivat jälleen kerran aivan mahtavia ja ilta kului mukavasti kotasaunassa ja poreissa. Harvinaista herkkua koiraleirillä :)

Leirin kouluttajina olivat Elina Niemi ja Hanna Toivola. Hannan kanssa matkasimme Nummelasta samalla autolla, niin ajomatkatkin sujuivat mukavasti lähinnä koirista jutellen. Oli jännä osallistua noin pienen pennun kanssa koulutuksiin, kun pääsi kysymään vinkkejä siihen, miten kannattaa aloittaa treenaaminen. Virheitä, kun ei toivottavasti tässä vaiheessa ole vielä kovin paljoa tehtynä... Päällimmäisenä jäi mieleen, että tärkeintä on treenata kontaktia, kontaktia ja kontaktia. Sen lisäksi kaukokäskyjen treenaaminen kannattaa aloittaa heti. Myös seuraamista voi ryhtyä treenaamaan namilla imuttamalla. Kentälläkin kannattaa jo käydä, mutta siellä kannattaa keksittyä vain pennun kanssa leikkimiseen. Leikkiä jatketaan muutama minuutti aktiivisesti ja se riittää. Vähän myöhemmin voi sitten kentällä aloittaa ruudun ja luoksetulon treenaamisen. Tärkeää on, että pentu oppii heti alusta lähtien, ettei kentällä välitetä muista ihmisistä ja koirista, vaan sen tulisi keskittyä koko ajan ohjaajaansa.

Lisäksi Elina korosti sosiaalisen palkan merkitystä ja aktiivisuudesta palkkaamista (ei siis palkata aina vain perusasennosta). Pennulla aktiivisuutta voi olla esim. se, että pentu hyppää namia kohti seuraamisliikkeessä ja palkka tulee siitä. Sosiaalista palkkaa voi hyödyntää enemmän sitten, kun pentu jo osaa enemmän, jolloin ensin tulee kehut ja ohjaajan kanssa riekkuminen ja sitten vasta varsinainen palkka (lelu/nami).

Tässä muutama kuva Netan treeneistä. Kuvat on ottanut Emma Alve.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti