tiistai 1. heinäkuuta 2014

Tokoa molemmille

Pitkän tauon jälkeen sain aikaiseksi kunnon tokotreenit myös Netalle. Kävelin sunnuntaina tuohon lähikentälle treenaamaan. Keli oli synkkä ja sateinen, mutta onneksi hetken oli satamatta ja saimme treenattua kastumatta. Rakensin ihan aluksi Niiloa varten "kehän" eli laitoin ruudun ja merkin valmiiksi. Samalta merkiltä oli tarkoitus tehdä myös ohjattua noutoa siten, että ruutu jäi vasemmalle puolelle.
Netan kanssa aiheena oli seuraaminen. Yllätyksekseni se sujui paremmin hihnassa kuin vapaana. Hihnaseuraamista ei ole juurikaan harjoiteltu. Vapaana Netta muuttui jotenkin epävarmemmaksi ja jätätti helpolla. Teki ihan kivasti parin askeleen pätkiä, mutta vielä on pitkä matka kunnon seuraamiseen. Lisäksi teimme jättäviä liikkeitä eli maahan ja seisomaan pysähtymisiä. Ne sujuivat ihmeen hyvin, vaikka edellisestä treenistä oli jo rutkasti aikaa. Lopuksi teimme vielä muutaman ruutuun menon. Netalla ei ole vielä mitään käsitystä ruudusta, mutta kivasti se erkanee ruudun suuntaan. Eiköhän se joskus tajua.
Niilon treeni meni aika säätämiseksi. Aluksi tein tunnarin Ansun ohjeiden mukaan eli laitoin kapulat kiinni toisiinsa rappusten muotoon. Niilo työskenteli tosi hienosti ja varmasti ja toi heti oman. Sitten teimme seuraamista. Niilo oli tosi innoissaan, kun kentällä oli jo merkkejä ym. valmiina. Nyt sillä olikin ongelmana edistäminen (yleensä jätättää). En todellakaan puuttunut edistämiseen, vaan annoin sen työskennellä kaikella innolla. Sen sijaan keskityin pysähdyksiin ja perusasentoihin. Pysähdyksissä väistin Niilosta aina kauemmaksi, jolloin se joutui tekemään enemmän töitä oikean paikan säilyttämiseksi. Tämäkin oli Ansun vinkki. Mielestäni Niilo työskentelikin ihan kivasti ja tsemppasi normaalia paremmin. Sitten alkoi treenin säätämisvaihe eli ruutu/ohjattu. Tein ensin merkin, joka meni hyvin. Sitten ruutu, joka myös hyvä. Pysäytin Niilon suoraan maahan ja hyvin totteli (ei ole muistaakseni aiemmin onnistunut). Sitten ohjatun kimppuun ja siinä menikin varmaan puoli tuntia. Aluksi oikea puoli eli helpompi. Niilo yritti keskikapulalle ja jouduin kieltämään. Sain lopulta ohjattua oikealle. Uusintayrityksellä meni jo hyvin. Sitten vasen puoli. En saanut Niiloa millään menemään vasemmalle. Se lähti joko keskikapulalle tai ruutuun. Yritin monia eri konsteja. Kapulan nostamista, kapulan heittämistä, ruudun poiskorjaamista, mutta ei vaan ottanut onnistuakseen. Lopulta ehkä noin 15. kerta onnistui. Seuraavalla kerralla täytyy jättää kaikki kikkailut (ruutu) pois ja keskittyä noutokaarien parantamiseen, sillä nyt meni lähes joka kerta keskikapulalle, vaikka aiemmin on ottanut suuntia ihan hyvin. Pitäisi päästä pikapuoliin uudestaan treenaamaan, kun kokeeseen on enää alle 3 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti