sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Haaste

Sain Tanjalta haasteen ja nyt oli riittävästi aikaa vastata siihen.



1.       Mikä on se sinun koirarotusi ja miksi?
Labradorinnoutaja. Lapsuudenkodissani oli labradorinnoutaja ja se sai minut ihastumaan tähän rotuun. Rotuni voisi olla jotain ihan muuta, jos tämä ensimmäinen koira olisi ollut muun rotuinen. Olen kuitenkin tyytyväinen, että Topi oli nimenomaan labradori. 

2. Mitä arvostat koirassasi? 
Arvostan Niilossa erityisesti sen työmotivaatiota ja melko helppoa luonnetta (rauhallinen koira kotioloissa, työtehtävissä virtaa riittää).

3. Miksi ottaisit samanrotuisen koiran vielä?
Rotuna labradorinnoutaja on hurmannut minut kokonaan. Ainoa syy, miksi en ottaisi labradoria enää, on terveydelliset seikat. Siinäkin minulla on ilmeisesti ollut vain sangen huonoa tuuria.
 
4. Mikä koiraharrastamisessa parasta oman koirasi kanssa?
Parasta on mielestäni Niilon into harrastaa. Niilo vaikuttaa kotioloissa lähes flegmaattiselta, mutta treeneissä se syttyy toimintaan. Tämän takia haluan tarjota sille treenimahdollisuuksia myös jatkossa, jos joudumme lopettamaan kokeissa käymisen.

3. Mikä on koirasi paras ominaisuus harrastuksessanne?
Niilon paras ominaisuus on varmaankin tasaisuus. Se on melko tasainen suorittaja, vaikka toki huonojakin päiviä osuu kohdalle myös Niilolla. Niilon kanssa ei kokeisiin menoa tarvitse kuitenkaan sen suuremmin jännittää, sillä tiedän, että koira yrittää parhaansa. Virheet johtuvat yleensä ohjaajasta…

4. Mistä innostukseksi harrastamiisi lajeihin lähti?
Kaikista lajeista saa ”syyttää” Roopea. Roope oli pentuna melko haastava tapaus, jonka takia lähdin aluksi tottelevaisuuskursseille. Vähitellen kokeilin myös nomea ja mejää. Myöhemmin tuli kokeiltua Roopen kanssa myös vepeä, agilitya ja canicrossia. Roope rakasti kaikkea, mitä kokeilimme harrastaa. Kyllähän siinä väkisinkin innostui itsekin, kun näki, kuinka hauskaa koiralla oli. Niilo on sitten seurannut Roopen perässä usean lajin treeneihin.

5. Mitä harrastusta haluaisit kokeilla koirasi kanssa?
Niilon kanssa en oikeastaan enää haaveile uusista lajeista, sillä seuraavaksi on vuorossa varmaankin eläköityminen. Metsästystä tosin haluaisin päästä kokeilemaan vielä enemmän ja myös käytännön jäljestystehtäviin olisi hieno päästä.

6. Onko sinulla SE rotu mitä et ikinä vaihtaisi pois?
Haluaisin uskoa, että labradori on minulle SE rotu. Ainoa syy, miksi tosiaan vaihtaisin rotua, on rodun terveys. Ensin kyllä varmaankin vaihtaisin käyttölinjaiseen ja vasta sen jälkeen rotua. Haluaisin kuitenkin uskoa, että minulla on ollut vain huono tuuri ja joskus vielä saan terveen ja pitkäikäisen labradorin (toivottavasti huomenna ;) ).

7. Minkä rotuista koiraa et ottaisi?
En voisi ikinä ottaa mitään lyttyturpaista koiraa, joka ei saa kunnolla hengitettyä.

8. Mitkä on vahvuutesi ja heikkoutesi ohjaajana?
Vahvuuteni on toivottavasti johdonmukaisuus ja heikkouteni on äkkipikaisuus. Menetän siis turhan helposti malttini, jos koira ei toimi halutulla tavalla. Vika taitaa kuitenkin yleensä olla ohjaajassa…

9. Mitä tavoitteita sinulla on ja mitkä tavoitteet on jo saavutettu? 
Minulla on ollut useita pieniä välitavoitteita Niilon kanssa, joita on saavutettu ihan mukavasti (viimeisimpänä tokon voi1 ja vepen alo1). Päätavoitteena jatkossa olisi TVA, mutta taitaa Niilon terveys pettää ennen kuin ehdimme tavoitteeseen päästä.

10. Mikä on ensimmäinen koulutusmuistosi?
Tein noin 10-vuotiaana agilityesteitä ekalle koiralleni ämpäreistä ja harjan varsista. Pari kertaa kävimme myös oikeissa agilitytreeneissä. Valitettavasti Topilla oli D/D-lonkat, joten se ei kestänyt oikeaa agilitya, mutta kotioloissa hyppeli kyllä minun ämpäriesteiden yli keveästi.

11. Jos koirasi osaisi sanoa mitä se haluaisi harrastaa, mitä se sinulle sanoisi
Opettele ampumaan, jotta pääsisimme useammin metsälle.

Kysymysten erikoinen numeorinti on Tanjan ansiota ;)

Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen.!  

Haastan Tiinan ja Wilhelmiinan. Tässä kysymykset:


  1. Miten ja milloin hankit ensimmäisen koirasi?
  2. Minkä rotuisen koiran nyt ottaisit, jos sinun täytyisi vaihtaa rotua ja miksi?
  3. Mikä on suurin saavutuksesi koiran kouluttajana?
  4. Mikä on tavoitteesi nykyisen koirasi kanssa?
  5. Mitä ominaisuuttasi haluaisit erityisesti kehittää koiran ohjaajana?
  6. Mikä on suosikkilajisi koiraharrastusten parissa?
  7. Mitä lajia haluaisit kokeilla koirasi kanssa?
  8. Kuka on esikuvasi koiran kouluttajana?
  9. Mikä on parasta koirassasi?
  10. Mitä haluaisit koirassasi muuttaa?
  11. Minkä rotuista koiraa et ottaisi?



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti