maanantai 29. heinäkuuta 2013

Mökkireissu

Vietimme  viikonlopun oman perheen kesken mökillä. Perjantaina ukkonen jyrisi kauempana komeasti ja Netta ei siitä oikein pitänyt. Se säesti ukkosta haukullaan, muttei sentään joutunut paniikkiin, vaikka selvästi jännittynyt olikin. Minulla oli starttipyssy matkassa mukana ja ammuin sillä Netalle muutaman laukauksen vesimarkkeerausten yhteydessä. Laukauksista Netta ei onneksi ole moksiskaan. Markkeerauksissa olisi vielä selvästi parantamisen varaa, sillä Netta jäi aluksi pyörimään/leikkimään rantaveden ruohojen joukkoon, mutta lähti sitten sentään oma-aloitteisesti kauemmaksi ja sai kaikki markkeeraukset talteen. Kaipaisin suorituksiin kuitenkin suoraviivaisuutta. Noutomatkat oli edelleen tosi lyhyitä, kun heitin damit itse rannalta.
Mökillä koirilla on eri etuoikeuksia kuin kotona. Yksi näistä on sängyssä nukkuminen (sängyt on sen verran leveät, etten huomaa, jos koira kömpii viereen). Jompi kumpi koirista oli sitten ystävällisesti oksentanut ruoho-oksennuksen minun sänkyyni ensimmäisen yön aikana. En edes herännyt siihen, vaan huomasin sotkun vasta aamulla... Tämä oli ilmeisesti seurausta koirien intohimoisesta vadelmien poimimisesta.
Lauantaina kävin tekemässä Netalle hakuruudun. Mikko piti Nettaa lähetyspaikalla sen aikaa, kun täytin ruudun viidellä damilla. Ihan kivasti Netta teki taas töitä, mutta kaipaisin vähän määrätietoisuutta lähtöihin. Netta ensin tallustelee lähistöllä ja voi kysellä neuvoa ja lähtee vasta sitten hakemaan kunnolla. Lisäksi nenän käyttöä tulisi vielä tarkentaa selvästi. Haetutin ruudusta 3/5.
Sunnuntaina päätin sitten tarjota Niilollekin mahdollisuuden treeniin. Koirien piti odottaa autossa sen aikaa, kun kävin tekemässä Niilolle ruudun. Netta oli odottamisesta eri mieltä ja paineli ruutuun intoa puhkuen. Mikko yritti Nettaa kieltää, mutta käskyt kaikuivat kyllä ihan kuuroille korville. Toisaalta hyvä, että intoa riittää, mutta kai sitä pitäisi hallintaakin vähitellen harjoitella... Niilo oli ruudusta tosi innoissaan ja säntäsi kyllä tosi vauhdilla hommiin. Annoin Niilon hakea kaksi, sitten Netta haki yhden ja lopuksi Niilo haki vielä viimeiset kaksi. Nyt Niilo on toivottavasti valmis kyyhkyjahtiin ja eiköhän Nettakin pääse passiin istumaan, kun se on suhtautunut laukauksiin niin fiksusti.
Kamera ei taaskaan ollut matkassa mukana, joten kuvia ei valitettavasti ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti