sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Sisaruksia tapaamassa

Perjantaina matkasimme Netan kanssa jälleen Nurmijärvelle kasvattajan luo sisaruksia tapaamaan. Paikalla olivat tällä kertaa Netan lisäksi Elli, Rauno ja Martta. Tosi kiva tavata sisaruksia ja huomata, kuinka samanlaisia nämä sisarukset ovat. Samoja ongelmia on ollut muillakin kuin meillä :) En valitettavasti saanut yhtään kuvaa otettua tapaamisessa.
Päivän ohjelmassa oli mm. hakuruutu. En ollut aiemmin tehnyt Netalle hakua enkä edes näyttänyt isoja dameja. Ruutu tehtiin niin, että koira oli mukana ruutua täyttämässä. Netta kuumeni aika lailla tästä ja vinkui dameja metsään heitettäessä. Heitot oli siis n. 2-3metrin päähän koirasta. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin Netta pääsi heti asiasta jyvälle ja toi mukavassa tahdissa etualueen damit. Takaa se ei lähtenyt vielä hakemaan, vaan ne haimme sitten yhdessä. Damien koko ei tuottanut mitään ongelmaa. Lähinnä Netta saattoi ihmetellä damien vierasta hajua. Netta siis haisteli jokaista damia hetken ennenkuin otti suuhunsa.
Lisäksi pennuille näytettiin riistaa. Variksen kanssa sujui jo ihan jees. Muistaakseni Netta näki nyt lokin ensimmäistä kertaa (ellei ole pentulaatikossa nähnyt). Lokin iso koko tuotti vähän ongelmia, eikä Netta lähtenyt kunnolla lokkia kantamaan. Kaninkin kanssa oli alkuun ihmettelyä, mutta kun Netta sen hetken päästä suuhunsa otti, oli selvästi havaittavissa pientä omimista.
Lopuksi ammuttiin vielä starttipyssyllä minun pyynnöstäni. Halusin nähdä, miten Netta reagoi starttariin alkukesän ukkosepisodin jälkeen. Mielestäni Netta reagoi juuri niinkuin pitikin eli valpastui, kun laukaus kuului. Pelosta ei ollut mitään merkkejä.
Tänään kyläilimme vielä Nurmijärven suunnalla Raffen, Rollen ja Raksun luona. R-tiimi ei päässyt tällä kertaa osalliseksi treeniin, mutta Netalle ammuttiin taas starttarilla pari kertaa ja nyt ampumiseen yhdistettiin myös heitto. Ekalla kertaa Netta ei ollut ampujasta kovin kiinnostunut, mutta tehtyään yhden noudon, osasi se jo skarppina seurata ampujaa ja tulevaa heittoa. Kaksi ensimmäistä markkeerausta Netta markkeerasi pari metriä liian lyhyiksi, mutta kolmas suoritus meni markkeeraamisen osalta jo ihan nappiin ja siihen oli hyvä lopettaa. Palautuksissa oli pientä sähläystä. Netta yritti juosta minusta vähän ohi, mutta kääntyi kyllä käskystä takaisin. Damit putosivat tänään enimmäkseen jalkoihin, mutta tulipa yksi palautus käteen asti. Selvästi täytyisi luovutuksia vielä hioa ihan erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti