tiistai 23. huhtikuuta 2013

Netta kasvaa

Tämän viikon punnituksessa painoa oli jo 10,8kg. Mielestäni Netta näyttää kovin pieneltä, mutta varmaankin se on narttupennuksi ihan sopivan kokoinen. Vertasin sen painoa Roopen ja Niilon kasvukäyröihin ja kovin samoissa menee Roopen kanssa. Roope oli vain puoli kiloa painavampi tuossa iässä. Niilo sen sijaan on painanut jo liki 15kg 14 viikon iässä.
Nyt Netta on käynyt jo pari kertaa lyhyillä hihnalenkeilläkin mukana. Lenkit sujuu ihan kivasti, jos Niilo on mukana. Niilo toimii hyvänä vauhdittajana (onnistun varmaan opettamaan Netankin vetämään). Jos Netta on yksin, niin hyvin lyhyeenkin matkaan kuluu helposti vartti, kun kaikkea täytyy ihmetellä rauhassa.
Olen yrittänyt nyt joka päivä treenata vähän tokoa tai noutojuttuja. Dami ei vielä kovin paljoa kiinnosta, vaikka olenkin sitä yrittänyt esitellä. Tennispallon Netta noutaa sen sijaan ihan kivasti. Tokon osalta olemme treenanneet lähinnä perusasentoa, seuraamista ja kaukokäskyjä. Lisäksi ruokakupilla harjoitellaan paikallaoloa ja kontaktia. Enemmänkin pitäis varmaan treenata, mutta kai se jotain oppii tälläkin tahdilla.
Sunnuntaina Netta kävi ekaa kertaa Hiiden haukkujen kentällä ja hyvin se tuntui sinne sopeutuvan Voi/evl-ryhmän treeneihin. Niilo pääsi kuukauden treenitauon jälkeen tekemään pelkät paikallaolot ja kouluttaja-Hanna oli Netan kanssa sillä välin. Pentu oli hyvä häiriö aikuisille koirille paikallaolojen aikana. Tämän jälkeen tokoilin Netan kanssa hetken ja lopuksi harjoittelimme myös kentän reunalla odottamista. Jätin siis Netan Niilon kanssa kentän sivuun odottamaan ja menin itse kauemmaksi. Netta malttoi hyvin odottaa ihan hiljaa seuraten vain kentän tapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti