maanantai 20. toukokuuta 2013

Kevät

Kevät (ja kohta kesä) on selvästikin tullut. Netta on todella innokas puutarhuri ja meikäläisen hermo on välillä koetuksella. Ensin piti kaivella pionin juuret esiin. Sen jälkeen Netta keksi kukkapenkin, josta se on kaivanut useamman tulppaanin sipulin ylös. Sen lisäksi on nurmikolla ainakin parissa kohtaa kuoppa ja viimeisimpänä tuhotyönä se keksi kiivetä minun viljelylaatikkoon, jonne olin eilen saanut kylvettyä siemenet. Mahtaako sinne mitään kasvaa ja jännityksellä sitten odotan, mitä kasvaa ja mihin kohtaan? Sen verran sekaisin mullat oli Netan urakoinnin jälkeen.
Sisälläkin Netta yrittää kyllä ahkeroida yksinollessaan ja olenkin päättänyt toistaiseksi pitää penskan häkissä, jos jää yksin. Tämä siis ihan turvallisuussyistä. Koirahuoneen sohva on saanut sellaista kyytiä, etten halua Netan hankkivan suolitukosta vaahtomuovista. Sohvalla ei sinällään ole väliä. Se on ainakin 30v vanha kapistus, jonka seuraava osoite on kaatopaikka.
Tuhotöiden lisäksi Netalla on ikävä tapa loiskuttaa edelleen kaikki vesikupin vedet pitkin lattioita ja tämän vedellä leikkimisen seurauksena pissat tulee sitten helposti kerran tunnissa. Enkä valitettavasti muista päästää sitä ihan niin usein ulos...
Tapakasvatuksen suhteen Netta vaikuttaa siis selvästi haastavammalta kuin aiemmat koirat, mutta toisaalta Netta on kyllä kiltimpi ja kuuliaisempi kuin pojat aikanaan. Luoksetulo toimii toistaiseksi ainakin pillillä paremmin kuin Niilolla ikinä. Niilohan ei enää oikein muista tulla metsälenkeillä luokse. Se siis jolkottelee ja tulee sitten kuin jaksaa. Netta sen sijaan ampaisee luokseni sata lasissa.
Tavoitteena olisi treenailla Netan kanssa joka päivä jotakin, mutta tavoitteessa ei ole oikein pysytty. Realistisempaa olisi ehkä sanoa, että treenaamme ehkä joka kolmas päivä jotakin. Pääasiassa on treenattu tokoa, mutta nomeakin olen vähän yrittänyt treenata. Tosin joka päivä treenataan sitten ruokakupilla malttia ja paikallaoloa. Aika kivasti Netta jaksaakin jo ruokaansa odottaa paikallaan. Enemmänkin pitäisi siis treenata, mutta tällä hetkellä energia kuluu kyllä ihan muuhun kuin koiran kouluttamiseen. Jospa sitä taas vähitellen aktivoituisi. Tänään mennään Saria moikkaamaan, joten ehkäpä sitä treeni-intoa tarttuisi sieltä matkaan mukaan.
Tänään oli muuten taas punnituspäivä ja Netta painoi 15,9kg eli aika tarkkaan 5kg on painoa tullut lisää kuukaudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti