perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pelastuskoiraluennolla

Eilinen ilta vierähti UMN:n järjestämällä pelastuskoiran koulutusta koskevalla luennolla. Oli kyllä todella mielenkiintoista. Harmi, että vuorokaudessa on niin rajallinen määrä tunteja, ettei aika taida riittää lajiin tutustumiseen laajemmin. Muutama käytännön kerta on sentään kevään aikana luvassa.
Viime perjantaina keskityin hallissa enimmäkseen Netan treenaamiseen ja minulle jäi sellainen fiilis treeneistä, että sehän on oikeasti oppinut jo jotain. Aluksi tein seuraamista namilla. Sitten otettiin paikallaolot. Istuminen sujui hyvin, kun kävin välillä palkkaamassa. Samoin 2min paikallaolo palkaten. Sitten teimme hyppyä ja se onnistui jo välillä ilman käsiapua. Vaikeinta hypyssä tuntuu olevan paikallaan pysyminen viereen siirryttäessä. Liikkeestä maahanmenotkin sujuu jo aika pienellä avulla maahanmenon osalta. Seuraaminenhan ei vielä suju. Noutokin meni nyt aiempaa paremmin. Tosin Netta ei osaa vielä istua kapula suussa viereen, mutta hakee sentään kapulan ja ehdin napata sen suusta käteeni. Edistystä siis siihen tilanteeseen, kun se ei edes nostanut kapulaa yhden toiston jälkeen. Liikkeestä seisominenkin ihan kivasti ja luokosetulo on hyvä, kun vaan auttaa lopun perusasennossa. Ja mikä parasta: Netta hyppäsi ensimmäistä kertaa itse autoon treenien päätteeksi (ja on sen jälkeen hypännyt useamman kerran).
Nipa teki aluksi liikkeestä maahanmenoa ja sitten palauteltiin mieleen tunnaria, kun se meni niin surkeasti edellisissä ulkotreeneissä. Nyt onnistui ongelmitta. Sitten tehtiin pelkkää merkkiä niin, että ohjatun kapulat oli kuitenkin paikallaan. Aluksi tuotti vaikeuksia, mutta ihan kivoja merkkejä saimme kuitenkin tehtyä. Kerran laitoin Niilon noutamaankin. Yritti tuoda keskimmäisen, mutta onneksi uusintayrityksellä onnistui. Lopuksi vielä suora luoksetulo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti