keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Taipparitreeniä ja Niilon tokot

Nyt on jäänyt muutamat treenit kirjoittamatta muistiin. Parina viikonloppuna on treenattu Netan kanssa taippareita silmällä pitäen. Ensin Arjan ja sitten Sarin kanssa. Arjan kanssa keskityimme helppoihin ykkösmarkkeerauksiin, malttiin ja lopuksi tehtiin hakua. Syksyllä Netta otti vielä kovasti häiriötä heittäjästä. Nyt se ei onneksi tuottanut ongelmia. Sen sijaan ongelmiksi muodostui varastaminen (toki taippareissa saa pitää ns. taippariotteessa). Haluan kuitenkin jo puuttua tähän ongelmaan, kun mahdollisesti on tarkoitus jatkaa harrastamista vielä taippareiden jälkeenkin, jos aikaa vaan jostain löytyy. Netta kesti malttiharjoituksen ärähdykset ihan hyvin ja lopulta istui kauniisti vieressä, kun dami lensi. Netta paikallisti heitot ihan hyvin. Sen sijaan luovutuksissa olisi toivomisen varaa. Netta juoksee ensin ohi ja tulee sitten luokse. Damit tulee kyllä käteen asti, kun olen kyykyssä, mutten tykkää tällaisesta kaartelusta. Haku oli mielestäni hyvää ja tehokasta. Ruutuun vietiin 6 damia ja yksi heitettiin. Viisi kappaletta sitten haetutin Netalla.
Seuraavana viikonloppuna treenattiin siis Sarin kanssa meillä päin pitkälti samoilla teemoilla. Ongelmakohdat pysyivät samoina (varastaminen ja luovuttaminen). Täytyy nyt treenata malttia ja luovuttamista erikseen, ettei tarvitse metsässä niihin erikseen puuttua. Ihmeen hyvin Netta muistaa markkeeraukset vaikka välissä olisi tullut jotain säätöä (maltin lisäämistä, hevonen). Teimme myös yhden helpon kakkosmarkkeerauksen, joka onnistui hyvin (Netan eka kakkosmarkkeeraus) ja helpon muistin, joka myös onnistui. Hakukin sujui ihan kivasti. Maasto tosin oli selvästi edellisviikkoista helpompaa. Tai en mä tiedä, onko avara metsä helppo, sillä vauhti kasvaa ja nenä meinaa mennä "kiinni". Hyvin sieltä kuitenkin taas palautui 5/7.
Sitten tarvitsisi päästä tekemään vesi-, riista- ja laahausjälkitreeniä, niin taippari-ilmon uskaltaisi varmaan laittaa menemään :)
 Niilo kävi sunnuntaina tokotreeneissä. Aiheena oli kolme liikettä kokeenomaisesti. Valitsin liikkeiksi ohjatun noudon, tunnarin ja hyppynoudon. Ei menny ihan putkeen. Ohjatussa Niilo yritti varastaa suoraan kapuloille. Sain lopulta merkille ja nouti sitten sen, minkä pitikin. Tunnari meni ihan surkeasti. Ei ollut kovin hyvä liikevalinta, kun kotona juoksunarttu ja Niilon ajatukset ihan ihanissa nartun tuoksuissa. Niilo merkkasi kyllä meidän mielestä oman, mutta toi sen vasta kolmannella yrityksellä. Ensin tuli siis vääriä ja sen lisäksi se nosteli kapuloilla vääriä. Huoh! Tästä liikkeestä ei taida meillä ikinä tulla hyvää,  vaikka kokeissa se onkin nyt onnistunut. Viimeisenä liikkeenä metallihyppynouto, joka sentään onnistui (sen takia olinkin sen vikaksi liikkeeksi valinnut, että pääsee palkkaamaan onnistumisesta). Itsekseni treenasin vielä zetaa ja seuraamista. Seuraaminen on nyt sujunut kivassa vireessä, vaikka asento onkin edelleen vino. Ruokakuppi autossa tuntuisi vaikuttavan vireeseen. Seuraamisen jälkeen juoksimmekin autolle ja Niilo sai ruokansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti