lauantai 16. elokuuta 2014

Niilo ylikierroksilla...

Tällä viikolla on yritetty pariin kertaan treenailla tokoa. Keskiviikkona Forssassa treeni loppui lyhyeen, kun kaatosade yllätti. Ehdimme tehdä vain ruudun ja ohjatun. Niilo lähti ruudun kohdalla selvästi suorittamaan taas ohjattua ennenkuin muisti, mitä ollaan tekemässä. Pysäytin sen ruudussa liian myöhään, joten oli varmaan vähän takalaidasta yli. Yllättävää. Ohjattu ok.
Seuraava treeni tehtiin perjantaina aamulla "suoraan sängystä" eli olin jo klo 7 takaisin kotonakin. Palkkakippo oli tällä kertaa ihan lähellä ja liekö se vai mikä aiheuttanut, mutta Niilo oli kovemmilla kierroksilla kuin koskaan. Aluksi ohjattu: merkki oli tosi hieno ja reipas, mutta Niilo varasti sitten siitä noutamaan oikeaa (eli väärää) kapulaa. Otin alusta uudestaan ja nyt hieno merkki ja hyvin haki vasemman luvan saatuaan. Nyt seisotin korostetun pitkään merkillä ja kehuin siitä, sillä viime kokeessakin yritti varastaa kapuloille. Sitten tunnari, kun halusin tehdä sen heti vauhdikkaan liikkeen jälkeen. Vauhdilla löysi oman, mutta possuili palautuksessa eli tiputti kapulan mun selän taakse. Ei ole varmaan ikinä tuollaista tehnyt. En lähtenyt kuitenkaan tekemään uudestaan, sillä tärkein eli oma löytyi kuitenkin.
Sitten seuraamista, johon otin mukaan yhden asennon zetasta eli seisomisen. Seuraaminen oli varmaan hienointa, mitä Niilo on ikinä tehnyt. Noin korkea vire auttaa selvästi siihen, mutta kaikki muu olikin sitten vaikeaa. Kaukokäskyt meni oikein vääntämiseksi, kun Niilo käveli aina pari askelta eteenpäin maasta seisomaan nousuissa ja se kyllä osaa tehdä sen puhtaasti. Lopulta hyödynsin kentällä olevaa jalkapallomaalia ja vein Niilon maalin taakse ja itse menin verkon toiselle puolen. Hyvin pysyi koira paikallaan, mutta palatessani normaaliin asetelmaa alkoi tepsuttelu uudestaan. Lopulta sain tehtyä pari hyvää siirtymää ja luovutin tältä kerralta. Viimeiseksi luoksetulo, jossa Niilo yritti mennä maihin pelkillä virittelysanoilla. Sitten varsinainen luoksetulo meni läpijuoksuksi, vaikka yritin kyllä pysäyttää. Uusintayrityksellä sujui kyllä paremmin, mutta pari metriä stopit valui.
Nyt olenkin yhtä kysymysmerkkiä, miten pitäisi jatkaa. Palkkapurkki on hyvä juttu, kun motivaatio ja vire nousee, mutta nyt alkaa mennä jo yli. Miten löytää sopiva tasapaino tekemiseen? Kunpa se ykkönen nyt sieltä tulisi pian, sillä kohta ollaan varmaan siinä pisteessä, että Niilo yrittää suorittaa liikkeet ilman mua, kun se mielestään osaa jo kaiken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti