perjantai 8. elokuuta 2014

Niin lähellä mutta niin kaukana...

Osallistuin Niilon kanssa tokokokeeseen Forssassa tiistaina. Tuomarina oli Ilkka Sten. Koe alkoi paikalla istumisella ja meidän mahdollisuudet ykköstulokseen meni käytännössä siinä. Ampiainen oli tullut häiritsemään Niiloa. Niilo oli pariin otteeseen yrittänyt tappaa sen istualtaan ja sitten oli noussut seisomaan ja syönyt sen. Tämän jälkeen Niilo jatkoi istumista loppuun asti. Nollahan siitä sitten tuli. Niilo on ollut aina varma paikallapysyjä, joten tämä oli kyllä äärimmäisen huonoa tuuria. Katsoin vielä Niilon koehistorian läpi. Se on osallistunut tokokokeisiin yli kuuden vuoden ajan ja startteja on takana 20. Se ei ole ikinä ennen nollannut yhtään paikallaoloa. Huonoin arvosana istumisesta on ollut ysi. Ei voi mitään. Joskus se on pienestä kiinni.
Muut liikkeet Niilo suoritti hienosti. Paikallamakuusta se sai kympin (olispa nollannut ennemmin tämän...). Yksilöliikkeiden järjestystä en enää muista varmuudella. Koe alkoi tunnarilla. Sen verran jännitti, että annoin vahingossa käskyn ennen liikkurin lupaa. Pisteitä saimme 8. Seuraavaksi taisi olla kaukokäskyt. Niistä tuli 7p. Niilo ennakoi maahanmenoja. Se lähtee valumaan etuajassa. Pitäisi varmaan treeneissä kokeilla MM-kisojen järjestystä seiso-maahan-istu-seiso-istu-maahan. Tällöin Niilo ei tietäisi aina ennalta, mikä tulee seuraavaksi. Seuraavaksi taisi olla ohjattu. Niilo meni hyvin merkille, mutta yritti sitten lähteä omin päin noutamaan. Liikkuri taisi olla liian hidas Niilon mielestä ;) Niilo pysähtyi kuitenkin käskystä ja haki sitten oikean. Pisteitä 8.
Sitten oli ehkä zeta. Tätä oli treenattu viime aikoina ja se näkyi suorituksessa ja pisteissä eli saimme 10. Luoksetuloa en kunnolla muista. Pisteitä kertyi 8,5. Seuraaminen ei ollut mitään huippua, mutta ihan ok kuitenkin. Pisteitä 8. Sitten ruutu. Niilo meni taas hyvin merkille. Se ei kuitenkaan lähtenyt napakasti ruutuun, vaan jäi hidastelemaan merkin läheisyyteen. Siinä oli kehänauha ihan lähellä, joten näin tarpeelliseksi pysäyttää ja ohjata uudelleen ruutuun. Sitten menikin hyvin. Pysäytin suoraan maahan ja loppuosa "niilomaisesti" eli luoksetulo aika hidas. Saimme kympin. En tiedä, olisiko meille ihan niin paljoa kuulunut. Viimeisenä liikkeenä oli metallihyppynouto, jossa Niilon jalat osui esteeseen mennessä. Pisteitä saimme 8. Näistä kertyi yhteensä 248p ja EVL2-tulos.
Vielä täytyy siis jatkaa harjoituksia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti