lauantai 23. marraskuuta 2013

Ekstratokot ja kokoustelua

Perjantaina tarjoutui mahdollisuus ylimääräiseen hallivuoroon ja päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni, sillä kohta minulta varmaan jää omia vuoroja väkisinkin käyttämättä. Netta aloitti tuttuun tapaan paikkamakuulla. Tällä kertaa katsoin kännykästä aikaa, etten tekisi mitään ylipitkää suoritusta ja nyt kaikki onnistuikin ihan hyvin. Kokonaisaika oli 2,5min ja kävin muistaakseni kolmesti palkkaamassa välillä. Etäisyyden pidin lyhyenä koko ajan. Tällaisia suorituksia lisää, kiitos.
Niilo jatkoi sitten istumisella ja muutenkin treenasin sen kanssa ensin. Aluksi kaukokäskyjä, jotka sujui nyt melko hyvin lyhyellä etäisyydellä. Etenee tosin edelleen seiso-istu-siirtymässä, mutta paremmin sujui kuin viime viikolla. Sitten tehtiin muutama merkki ja ne onnistui kyllä kivalla draivilla. Lopuksi vielä yksi ruutuun lähetys ja sekin meni nappiin. Pitäisi vaan joskus muistaa treenata ruudun loppuosaakin... Sitten luoksetuloa, jossa tapahtui aika reipasta valumista ekalla kerralla, mutta onneksi toinen suoritus oli jo paljon parempi. Palkkasin molemmat pysähdykset erikseen. Viimeiseksi teimme vielä pitkästä aikaa metallihyppynoutoa, joka meni ihan ok. Tein pari vinoa heittoa tahallaan ja nekin sujui ok.
Netta aloitti varsinaisen treeninsä luoksetulolla, joka sujui kyllä hyvin ja tosi pienillä avuilla (loppuperusasennossa). Netan luoksetulovauhti on kyllä mahtava :) Sitten tehtiin lyhyesti seuraamista namin kanssa imuttamalla. En uskalla toistaiseksi kovin paljoa seuraamista treenata, ettei tulisi tehtyä mitään isoja virheitä. Haluan saada tuon mahan ensin pois tieltä, niin sitten lähden rakentamaan sitä kuntoon enemmän katsekontaktin kautta. Tällä hetkellä on vaan "mahakatsekontakti". Ruutua tein tällä kertaa niin, että kävin yksin viemässä lelun Netan odottaessa 5-10m päässä ruudusta. Hyvin onnistui nyt "kuolleelle" lelulle lähetykset. Tällä kertaa teimme hyppyäkin. Ekaa kertaa tein alokasluokan-tyyliin. Avustin namikädellä hyppäämään esteen (n.30cm) yli ja sitten palkkasin esteen takana seisomista ja varovasti yritin siirtyä viereenkin. Siirtyminen ei oikein vielä sujunut, mutta pitäisikin muistaa opettaa erikseen seisomistakin, kun eihän sellaista ole vielä ollenkaan harjoiteltu... Viimeiseksi tehtiin taas pari noutoa. Eka oli hyvä, mutta sen jälkeen motivaatio oli taas vähän hukassa. Saimme kuitenkin toisenkin onnistuneen tehtyä. Palkkasin molemmat noudot vauhdista. Enempää en uskalla toistaiseksi vaatia. Kaiken kaikkiaan Netan treenissä on selvää edistymistä havaittavissa. Se jaksaa keskittyä aiempaa paremmin tekemiseen ja ottaa selvästi vähemmän häiriötä muista. Se oli tällä kertaa koko oman treeniaikansa vapaana, vaikka hallissa treenasi samaan aikaan 7 muuta koiraa. Ihan hyvin mielestäni siis :)
Tänään tuli sitten käytyä kahden eri yhdistyksen syyskokouksessa. Labradorien kokouksessa minut valittiin edelleen jatkamaan tokotoimikunnan vetäjänä. Hiiden haukuissa taas luovuin kaikista tehtävistä (paitsi kouluttamisesta), sillä en usko, että aikani ainakaan ensi vuonna riittäisi kahdelle yhdistykselle. Tosin Hihassakin lupauduin auttamaan vepetoiminnan käynnistämisessä. Olisihan se hienoa, jos saisimme vepetreenit järjestymään lähellä kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti