lauantai 30. marraskuuta 2013

Jälleen tokoilua

Päivitykset koskee nykyään pelkkää tokoa ja kohta ei varmaan sitäkään... Eilen oli pitkään odotettu päivä ja "juhlistin" sitä käymällä hallissa treenaamassa. Ei toivottua vaikutusta...

Netta sai aloittaa paikkamakuulla. Pysyin lähellä, palkkasin välillä ja aika 2min. Sujui ok. Vaikeinta tuntuu tällä hetkellä olevan minun siirtyminen koiran viereen. Niin se oli kyllä aikanaan Roopellekin se haastavin kohta.

Sitten Niilo istumaan ja sen perään vähän treeniä. Niilo oli ihmeen reippaassa vireessä ja se tuotti lieviä haasteita, kun korvat oli vähän hukassa. Aluksi teimme lyhyesti jättäviä liikkeitä ja ne sujui nyt paremmin kuin viime sunnuntaina. Niilo oli kuulolla ja teki maahanmenot ym. nopeasti. Sitten kaukokäskyjä, jotka nekin sujui ihan jees enimmäkseen. En tosin "uskaltanut" tehdä seiso-istu-siirtymiä juurikaan, sillä niitä pitäisi muistaa työstää ensin ihan rauhassa kotosalla. Luoksetulon suhteen ajattelin tehdä pelkkiä läpijuoksuja. Ekalla yrityksellä Niilo hidasteli puoli välissä, joten ei saanut kunnon palkkaa. Seuraavalla yrityksellä se teki omatoimisesti hienon maahanmenon, joten palkkaa ei taaskaan tullut. Kolmas yritys oli sitten mukavan vauhdikas, kun lopulta uskoi, ettei pysähdystä ole tulossa. Päivän hankalin juttu oli selvästi tunnari, jota tehtiin taas muutaman viikon tauon jälkeen. Ekalla yrityksellä Niilo kävi liian isoilla kierroksilla ja työskentely oli huolimatonta ja se toi väärän. En noteerannut, vaan lähetin uudestaan. Sitten tuli onneksi oikea, mutta ei saanut kunnon palkkaa. Sitten tein alusta uudestaan ja jo tuli oikea ekalla yrityksellä. Saas nähdä, saammeko tunnaria ikinä kunnolla valmiiksi... Viimeiseksi tehtiin merkkiä. Niilo teki ihan mukavan reippaita suorituksia. Sille on nyt tullut sellainen tapa, että se tökkää sitä tötsää ja jos kyseessä on oranssi korkea kartio, niin se kaatuu. Vaikuttaakohan tuo pisteisiin?

Sitten oli Netan vuoro. Netta sai aloittaa liikkeestä maahanmenoilla. Ne sujuu aika kivasti namiavulla. Nyt tuntuu, että Netta alkaa vähitellen sisäistää maahan-käskyn myös ilman käsi/namiapua. (Miten niin me edetään hitaasti? Kohta on vuosi täynnä, eikä koira osaa edes maahanmenoa kunnolla...) Sitten pari luoksetuloa. Aluksi en huomannut auttaa lopun perusasennossa, joten se ei oikein onnistunut. Luoksetulovauhti oli kuitenkin hyvä. Tokalla kertaa muistin auttaakin enemmän, niin loppukin sujui paremmin. Netta pysyi hienosti paikallaan, vaikka treenikaverin lelu lensi parin metrin päähän silloin, kun minä olin jo siirtynyt 10-15m päähän Netasta. Hienoa! Sen sijaan houkutus muodostui luoksetulon (ja palkkauksen) jälkeen liian suureksi, kun hallissa oli ihana pieni aussipentu treenaamassa... Lopuksi tehtiin vielä hyppyä. Olen nyt pari kertaa tehnyt sitä ns. kokonaisena liikkeenä reippailla käsi/namiavuilla. Nyt huomasin kuitenkin, ettei Netta ymmärrä seisomisesta yhtään mitään eli pitää alkaa treenata sitä ihan erikseen, kun nyt meni vaan sähläämiseksi, kun se yritti tarjota kaikenlaista tilalle. Kokeilin pari kertaa pelkkää seisomista, mutta halliympäristö oli selvästi liian haastava eli täytyy muistaa kotona treenailla sitä erikseen.

Sunnuntaina olisi vielä syyskauden vikat ulkotreenit tiedossa. Saa nähdä, pääsenkö vielä sinnekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti