keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Tokokooste

Taas on jäänyt viime viikon tokot kirjoittamatta ja eihän niitä edes kunnolla enää muista. Koitetaan nyt kuitenkin jotain muistella...
Perjantaina oli hallitreenit, joissa Netta aloitti totuttuun tapaan paikkamakuulla. Se ehti taas nousta ylös kesken paikallamakuun. Se ottaa niin paljon häiriötä muiden ohjaajien äänistä/käskyistä. Onneksi se on kuitenkin perusolemukseltaan rauhallinen. Sitten Netta pääsi odottelemaan ja Niilo jatkoi paikalla istumisella. Meni hyvin kuten yleensäkin.
Jatkoin Niilon kanssa ohjatulla noudolla ja se teki hienosti töitä. Merkit oli nyt mukavan teräviä ja riittävän tarkkoja. Samaten noudot onnistui hienosti. Tein noudot kertaalleen molemmille puolille ja merkin otin ehkä viisi kertaa. Pitää muistaa tehdä riittävästi pelkkää merkkiä, ettei sen merkitys unohdu. Sitten teimme lyhyesti seuraamista ja kaukokäskyjä. Kaukot sujuu muuten ok, mutta seisomisesta istumaanmenossa tulee kyllä valitettavan paljon eteenpäin. Sehän oli ongelmallinen vaihto jo voittajassa, joten saati sitten pidemmällä etäisyydellä. Loppuun teimme vielä luoksetulon. Ekalla kertaa pysäytys valui melko pitkäksi, kun Niilo oli sen verran iloisessa vireessä. Toisella kertaa muistikin jo kuunnella paremmin.

Sitten oli Netan vuoro. Netta teki lyhyesti seuraamista ja liikkeestä maahanmenoja namilla vahvasti avustettuna. Tuntuu, ettei se osaa vielä mitään ilman namiapuja. Huoh! Sitten teimme ruutua noin 5m etäisyydeltä. Kävimme yhdessä viemässä lelun ruudun takaosaan ja sitten lähetin Netan "kuolleelle" lelulle. Ilokseni tämä onnistui nyt hyvin ja Netta eteni lelulle hyvällä motivaatiolla. Loppuun teimme vielä metallinoutoa. Netta kävi aluksi hienosti poimimassa kapulan suuhunsa ja vapautin kesken palautuksen. Toinenkin toisto meni ok, mutta sitten tuli stoppi. Jostain syystä motivaatio ei riitä noutamaan tokokapulaa useampia kertoja (vaikka dameilla tai pallolla kotipihalla sujuukin). Puukapulaan vaihtaminenkaan ei auttanut, joten en valitettavasti saanut loppuun hyvää toistoa. Täytyy muistaa jatkossa, että vähempi riittää Netalle.

Sunnuntaina oli treenit omalla kentällä. Molempien koirien ryhmissä aiheena oli luoksetulo. Niilon treenit alkoi paikalla istumisella. Koirat oli muistaakseni sijoitettu kuonot eri suuntiin, mutta se ei aiheuttanut Niilolle ongelmia. Sitten tehtiin kokeenomainen luoksetulo. Niilo valui seisomisessa aika paljon. Maahanmeno oli paljon parempi. Lopun perusasento oli tosi väljä ja vino. Tärkeintä oli kuitenkin mielestäni se, että Niilo suoritti mahtavalla innolla. Seuraavaksi palkattiin pelkästään koiran jättämistä eli palkka tuli jo parin metrin kävelyn jälkeen. Sitten palkattiin läpijuoksu vauhdista. Pysäytyksiä treenattiin sitten erikseen kierrättämällä. Viimeiseksi tehtiin häiriöluoksetulo, jossa matkan varrella oli merkkejä ja heitettyjä noutokapuloita ym. tiellä. Niilo vähän vilkuili kapuloita, mutta tuli muuten ihan hyvin luokse häiriöradan läpi.

Netan treeni alkoi paikkamakuulla. Koirat jätettiin kuonot eri suuntiin. Kerrankin osasin jäädä sopivan lähelle ja palkata riittävän usein ja Netta pysyikin hyvin paikallaan. Lisäksi tehtiin noin puolen minuutin istuminen, joka sekin sujui ok. Sitten siirryttiin luoksetulon treenaamiseen. Ensin palkattiin pelkästä paikalleen jäämisestä. Sitten tein Netalle 30m pitkän pentuluoksetulon eli kouluttaja piti sitä pannasta kiinni ja palkkasin vauhdista. Lopuksi harjoittelin Netan kanssa vielä kierrättämistä. Eihän se sitä vielä tajunnut, mutta täytyy muistaa toistekin sitä harjoitella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti