perjantai 13. kesäkuuta 2014

Mejäsuunnitelmia ja muita tämän viikon kuulumisia

Koiraharrastus on kyllä niin mukaansa tempaavaa, ettei vapaa-ajan ongelmia pääse muodostumaan. Koirien myötä olen tutustunut lukuisiin ihaniin ihmisiin, joihin en varmaan muuten olisi "törmännyt". Tein eräiden koiratuttujen kanssa mielenkiintoisen vaihtokaupan, jos niin voi sanoa. He ovat luvanneet treenata Nettaa ja viedä Netan mejäkokeisiin. Vastavuoroisesti minä yritän kouluttaa heidän koiralleen taipparijuttuja ja viedä toivottavasti taippareihin jonain päivänä. Tämän vaihtokaupan ekat treenit pidettiin tiistaina. Netalle oli tehty edellisenä päivänä n. 150m pitkä jälki, jossa oli kaksi kulmaa makauksineen. Ekan makauksen Netta meni vierestä ohi, mutta toisen merkkasi hienosti. Kaato kiinnosti. Hyvä suoritus mielestäni, sillä Netalle on aiemmin tehty vain kaksi tuoretta pentujälkeä, joiden pituus on ollut max. 50m.
Minä treenasin sitten Retun kanssa damin kantamista, luovuttamista, lyhyitä markkeerauksia ja hakuruutua. Ihan kivasti Retu toimi lainaohjaajan kanssa. Pienen omimisen jälkeen damit alkoi palautua minun käteen ihan kivasti. Namipalkkaa käytin apuna. Hakuruudusta Retu ei vielä kovin paljoa ymmärtänyt, mutta kiinnostusta työhön selvästi on. Tästä on hyvä jatkaa.
Niilon kanssa treenasin keskiviikkona vähän tokoa lähes heinäpelloksi kasvaneella mummilan viereisellä nurmikentällä. Teimme merkkiä ja ruutua. Tässä oli vähän haastetta, kun edes ohjaaja ei meinannut merkkejä (isoja) erottaa heinikosta saati sitten koira. Saimme kuitenkin ihan kivoja merkkejä ja pari ruutua tehtyä. Ostin uusiksi ruutumerkeiksi pinkit pikkuämpärit Prismasta. Toivottavasti eivät lentele nurin ihan niin helpolla kuin isot oranssit kartiot. Lisäksi teimme Niilon kanssa zetan osa-alueita, jotka sujuivat nyt ihan kivasti. Niilo on taas ilmoitettu pariin kokeeseen ja ensi viikolla on valmennusryhmän toiset treenit.
Viikonloppuna pääsen opastamaan uutta harrastajaa mejän saloihin ja saan nähdä itselleni uuden rotuisen koiran jälkityössä. Kivaa :) Mukava treenailla vähän mejääkin pitkästä aikaa. Netalle ajattelin 400-600m pitkän jäljen tehdä, jotta sen saisi vähitellen koekuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti