torstai 26. kesäkuuta 2014

Vepeä

Eilen oli toiset vepetreenit. Netta oli tällä kertaa jotenkin paljon varovaisempi. Ehkä ensimmäisen kerrran haastavat olosuhteet ja reipas sukellus olivat vielä mielessä. Hypyssä se empi melko pitkään ennenkuin lähti uimaan lopulta nähdessään narupallon. Se ei kuitenkaan halunnut palloa palkaksi, vaan odotti lihapullaa. Teimme muutaman toiston, mutta kaikki olivat oikeastaan yhtä tahmeitä. Silti Netta meni ihan mielellään veneeseen jokaisella kerralla.
Toisella kierroksella yritin tehdä viennin alkeita. Aluksi Netta meni siis veneelle (ensin kävellen ja sitten uiden) ja sai veneeltä lihapullaa. Tätä se teki ihan mielellään. Lihapullat lumosi Netan kuitenkin kokonaan eikä se meinannut millään suostua ottamaan damia suuhunsa. Lopulta heitin damin veteen ja sieltä se sen haki ja vei apuohjaajalle veneeseen. Muutama parin metrin vienti saatiin onnistumaan, mutta hirveä kiire Netalla oli sylkeä damia pois palkan toivossa. Täytyy yrittää ehtiä treenaamaan tätä kotipihalla ennen ensi viikon treeniä.
Kolmannella kierroksella tein taas Niilon kanssa. Uskaltauduin kokeilemaan vientiä, joka on ollut meidän suurin kompastuskivi. Olin itse veneessä vastaanottamassa ja teimme lyhyeltä matkalta (ehkä n.10m). Niilo lähti ihan hyvin viemään. Apuohjaaja antoi vientikäskyn rannalta ja minä lisäksi kutsuin ja kehuin. Dami tuli ilman epäröintiä käteen asti. Toisella kertaa pidensimme vähän matkaa. Nyt Niilo epäröi puoli matkan paikkeilla, mutta sain sen kuitenkin jatkamaan matkaa kehumalla ja hyvin tuli dami käteen asti. "Palkaksi" Niilo sai vielä hakea veneen ihan kokeenomaisesti 30m poijulta. Kyllä houkuttaisi viedä Niilo vielä kokeisiin. Katsotaan nyt, miten vienti jatkossa sujuu ja löytyykö sopivaa apuohjaajaa jostain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti