torstai 17. heinäkuuta 2014

Tehoviikko


Nyt on ollut joka päivä jotain treeniä. Sunnuntaina kävin vielä aamulla lähikentällä. Niilo teki aluksi seuraamista ja sen joukossa otin zetan pysähdyksiä satunnaisissa kohdissa. Sitten tunnari niin että kapulat oli aseteltu "rappusiksi". Viimeiseksi ohjattu. Kaikki sujui hyvin ja Niilo oli oikein mukavassa vireessä. Nettakin pääsi vähän tekemään. Sen kanssa seuraamista (joka on ihan vaiheessa), jättäviä (maahan ok ja seisominenkin alkaa jo sujua) ja luoksetuloa. Eniten vaikeuksia oli tuossa luoksetulossa. Sillä on niin hirmuisesti vauhtia, ettei lopun perusasennot oikein onnistu...
Maanantaina oli valmennusryhmän treenit. Tein tällä kertaa Niilolle kisamaisesti ruudun, zetan ja ohjatun noudon. Ruutu ym. oli rakennettu etukäteen valmiiksi. Ruutu oli merkin oikealla puolella. Ekalla käskyllä Niilo lähti takaviistoon oikealle, pysäytin ja lähetin uudelleen. Se jäi haistelemaan jotain ruudun viereen ja kolmannella käskyllä ruutuun, jonne yritin saada suoraan maahan, mutta istahti aluksi. Loppuosa sujui ihan ok. Zetassa Niilo jäi seisomaan, kun piti istua. Muuten ok. Ohjattu meni hienosti. Se olikin meidän treenin päätavoite.

Kuvat valmennusryhmän treeneistä on ottanut Tiina Jurvakainen.

Tiistaina Netta kävi jäljestämässä Veijon kanssa n. 500m pitkän jäljen, jonka olin edellisenä päivänä tehnyt. Netta jäljesti ajoittain hyvin, mutta ajoittain se unohti kokonaan, mitä oli tekemässä. Hukkia tuli riittävästi... Ja koe on sunnuntaina... Melkein toivoisi juoksun alkavan...
Keskiviikkona oli vepetreenit. Netta teki paremmin kuin ikinä ennen. Hyppy ensin n. 10m ja sitten vähän kauempaa. Kyllä se nytkin empi, mutta hyppäsi kuitenkin yhdellä käskyllä. Vientiä tehtiin ensin ihan rannassa olevaan veneeseen ja lopulta noin 5m päähän. Nyt se ei heti sylkenyt damia pois suusta, vaan vei paremmin käteen asti. Päädyin tekemään yhden toiston liikaa ja viimeinen kerta meni ihan säätämiseksi. Netta kävi useamman kerran lähellä venettä, muttei riittävän lähellä. Lopulta se meni perille asti, mutta sitten se ei irrottanut ollenkaan ja vastaanottajalta lipesi ote. Saimme aika kauan säätää ennenkuin taas onnistui. Lopuksi veneen haku kahdesti. Aluksi ehkä 10m ja sitten 15m. Hyvin sujui.
Niilo tokoili keskiviikkona kotipihalla. Ohjelmassa oli kaukokäskyt, tunnari ja metallihyppynouto. Aluksi tein kaukokäskyt ihan läheltä. Olimme varjossa ja kaket sujui hyvin. Sitten tunnari "normaalisti", joka meni myös hyvin. Metallihyppynoutokin onnistui hyvin. Lopuksi tein vielä kaukokäskyt uudestaan ja nyt noin 15m päästä. Nekin onnistui hyvin.
Tänään Niilo tokoili taas vähän kotipihalla. Ohjelmassa oli luoksetulo (pitkästä aikaa), seuraaminen ja kaukokäskyt auringon paisteessa. Luoksetulossa Niilo ei ymmärtänyt minun suullista seisomaan pysäytyskäskyä ollenkaan. Sitähän on kokeiltu vasta pari kertaa ja edellisestä kerrasta oli aikaa. Yhdistin käsimerkin ja heti alkoi toimia. Lopuksi onnistui kyllä ilmankin käsimerkkiä. Seuraaminen oli ok. Kaukokäskyt tuottivat suuria vaikeuksia, kuten olin osannut etukäteen arvatakin. Kuumuus ei sovi Niilolle. En yhtään ihmettele, jos se päättää jättää kaket kokeessa kokonaan tekemättä. Täytyy vielä huomenna kertailla luoksetuloa ja kaukokäskyjä, jos vaan ehdin/muistan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti