sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivä ja tämän viikon treenejä

Tähän päivään mahtui mm. pihahommia ja Niilon tokotreeniä. Tässä koirat seuraa, kun täytämme risukuormaa aidatun pihan ulkopuolella. Niilo on ilmeisesti sisäistänyt pihan rajat, mutta Netta on lipsahtanut väärälle puolelle...
 Iltapäivälenkin yhteydessä teimme tokoa sen verran, että sain vähän otettua ohjattua noutoa liikkurin kanssa. Nämä liikkuritreenit on vaan aina aika mielenkiintoisia, kun ei Mikko oikeasti tiedä, miten tokoliikkeet menee, joten käskytykset menee useimmiten ihan hassusti. Tällä kertaa pääasia kuitenkin oli, että joku muu vei kapulat kuin minä. Tein siis useamman toiston merkkiä ja välillä noudettiinkin. Kyllä oli taas aluksi vaikea saada Niiloa merkille ja se yrittikin varastaa kapuloille. Nyt pääsin torumaan kunnolla ja sen jälkeen alkoikin sujua taas paremmin. Lisähaastetta treeniin teki Eetu, joka kuskasi ylimääräisiä tötsiä ja tennispalloja meidän tielle :) Kotipihalla teimme vielä yhden tunnarin ja se onnistui hyvin.
Viikolla kävin Netan kanssa tutustumassa taloetsintään Helsingissä. Jokainen koira sai etsiä treeneissä kolme maalimiestä. Kouluttaja toimi jokaiselle maalimiehenä. Jokaisella kerralla koira näki maalimiehen poistumisen namipurkin kanssa. Netalla oli aika lailla vauhtia, kun se lähti ensimmäisen kerran etsimään ja se ehti juosta pari kierrosta huoneiden ympäri tajuamatta kunnolla haistella. Sitten lähdin sen mukaan ja maalimies löytyikin sohvalta istuskelemasta. Seuraavalla kerralla maalimies oli enemmän piilossa komerossa ja nyt Nettakin oli jo enemmän juonessa mukana ja se löysi maalimiehen omin päin. Sitten Netta pääsi välillä huilimaan. Kolmas maalimies istui pimeässä komerossa käytävän varrella ja ohjaaja oli koiran mukana etsintää tehdessä. Ideana oli kävellä käytävää pitkin edestakaisin, kunnes koira tajuaa maalimiehen. Ensimmäisellä kerralla Netta ei maalimiestä huomannut. Toisella kertaakin se käveli vähän ohi ja pysähtyi. Sitten se sai hajun ja meni maalimiehen luo. Lopuksi kävimme vielä harjoittelemassa rappusissa kulkemista.
Perjantaina oli kolmas kerta Netan tokokurssia. Aiheena oli tällä kertaa hypyt ja noudot. Aika laaja aihe tunnissa käsiteltäväksi. Netalla on hyppy jo aika hyvällä mallilla. Saimme ohjeeksi hyppyyn virittelyn, sillä molemmilla hyppykerroilla Netta oli ihan muissa maailmoissa ja tarvitsi kaksi käskyä hyppäämiseen. Lisäksi meidän pitää harjoitella erikseen hypyn takana seisomista, jotta kaikki tassut pysyisivät paikallaan. Noudossa meillä onnistuu kohtuullisesti kaikki muu paitsi perusasentoon tulo kapula suussa. Tosin paikallaanoloa kapulaa heitettäessä en ole juurikaan treenannut, vaan yleensä olen pitänyt pannasta kiinni. Netta ei tajua kuitenkaan vielä ollenkaan kapula suussa istumista, joten saimmekin sen harjoittelua kotiläksyksi. Kapulan pitämistä täytyy harjoitella myös, sillä Netta ei ole kovinkaan innostunut nostamaan/pitämään kapulaa, jos kapula on lähellä minua. Onneksi noudon kanssa ei ole vielä kiire ja aion panostaa siihen enemmän, kun saamme taipparit käytyä. En halua tokonoudon hillitsevän muuta noutamista tässä vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti