perjantai 23. toukokuuta 2014

Valmennusryhmä

Keskiviikkona alkoi labradorien valmennusryhmän treenit Ansun johdolla. Niilon liikkeiksi valitsin tällä kertaa ohjatun noudon ja luoksetulon. Ohjatussa noudossa ongelmana on pääasiassa kapuloille karkaaminen. Vinkiksi saimme tähän kuuntelutreeniä. Vuorotellen merkkiä ja tasamaanoutoa. Eli heitetään kapula, mutta lähetetäänkin merkille ja palkka siitä. Seuraavaksi voi sitten päästää noutamaan, jos haluaa. Tällöin tottuu siis kapuloihin, mutta merkin merkitys toivottavasti kasvaa. Täytyisi muutenkin yrittää korjata tuota Niilon merkkiä paremmaksi, kun nyt on vähitellen lipsunut huonommaksi.
Luoksetulossa on ollut ongelmana seisomisen valuminen ja maahanmenon ennakointi. Seisomisen valumiseen tuli vinkiksi nopeampi palkkaus eli palkka voi lentää yhtä aikaa käskyn kanssa. Ennakointia saa vähennettyä kaavoja rikkomalla ja esim. tällä kertaa auttoi pelkkä hyvä-sana liikkeelle lähdön jälkeen, jolloin vauhti pysyi laukkana koko ajan. Pysäytyksiä kannattaisi kokeilla tehdä esim. peräänlähtöjen kautta (sama vinkki tuli Netan tokokurssilla). Eli lähdetään koiraa karkuun ja kutsutaan luokse. Sitten käännös/pysäytyskäsky, jolloin stoppaa toivottavasti nopeasti. Lisäksi stoppeja voi treenata kahden ohjaajan avulla siten, että toinen palkkaa stopit takaa namilla (tai lelulla).
Lisäksi koulutuskerrasta jäi mieleen eräälle toiselle annettu vinkki zetaan. Tähänkin tarvitaan kaksi ohjaajaa. Varsinainen ohjaaja on selin koiraan ja kutsuu koiraa luokse. Sitten ohjaaja pysäyttää koiran selän taakseen (istu, maahan, seiso) ja palkkaa esim. lelulla. Apuohjaaja kutsuu koiran luokse ja antaa namin. Sitten uudestaan alusta. Täytyy kokeilla, kun vaan löytyisi apuohjaaja jostain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti