lauantai 10. toukokuuta 2014

Koeselostus

Tämä viikko on ollut niin kiireistä, etten ole ehtinyt kokeesta kirjoittamaan mitään ylös ja nyt en välttämättä enää muista. Olimme siis tiistaina Niilon kanssa tokokokeessa Forssassa. Tuomarina oli Tiina Heino.
Koepaikalle saapuessa kävi ilmi mukava yllätys. Mukana oli toinenkin labradori ja vielä melkein naapurista eli Malena. Niilo on kovin ihastunut tähän labukkatyttöön, joten aiheutti pientä lisäjännitystä paikallaoloon, kun sattuivat vielä vierekkäin. Onneksi tästä ei kuitenkaan aiheutunut mitään ongelmaa kummallekaan. Paikallaoloista Niilo sai istumisesta 10 ja makaamisesta ysin (hidas maahanmeno ja perusasentoon nousu).
Yksilöliikkeissä ekassa osassa oli ruutu, zeta, seuraaminen ja luoksetulo. Etukäteen vähän jännitti seuraamispainotteinen setti. Niilo oli kuitenkin tällä kertaa ihanassa vireessä. Liekö sattumaa vai oliko jotain hyötyä etukäteisvalmiesteluista (Netta autossa, palkkapurkki ja pallo kehän ulkopuolella odottamassa). Ruudussa Niilo lähti merkille ihan ok. Ruutuun lähetyksessä meni kohti kehänauhaa ja pysäytin nauhalle seis-käskyllä. Sitten uusi ruutu-käsky ja ruudussa vielä seiso ja maahan. Loppuosa meni ihan ok. Tässä tuli kuulemma yksi ohjauskäsky liikaa ja liike meni sen takia nollille. Olisi siis pitänyt pysäyttää Niilo suoraan maahan, jotta olisimme voineet vielä saada pisteitä. Pitäisi siis itse opetella säännöt paremmin, jotta osaisin vähän taktikoida.
Zetassa Niilolla oli hyvä vire. Liikejärjestys oli istu-maahan-seiso. Niilo istui ihan hyvin, mutta erehdyin vilkaisemaan taaksepäin käskyn jälkeen ja siitä tuli kaksoiskäsky. Maahanmenon kohdalla Niilo istui ja seisominen meni ok. Pisteitä saimme vain viisi. Seuraaminen oli Niilolla tänään yllättävän hyvää, mutta pisteitä saimme vain kuusi. Olihan se vähän väljää ja juoksemisessa jätätti. Vire oli kuitenkin hyvä ja kontakti säilyi lähes koko ajan. Luoksetulossa minulla oli ekaa kertaa käytössä suulliset käskyt ja homma toimi yllättävän hyvin. Seisomisessa valui ehkä oman mittansa ja maahanmenoa aavistuksen ennakoi. Pisteitä saimme 7,5p.
Toisessa setissä oli sitten noudot ja kaukokäskyt ja saimme pisteitä yhteensä nolla. Harmillisia mokia tapahtui. Ohjatussa Niilo ei kuunnellut minua. Ei mennyt merkille ja nouti oikean kapulan omin päin (meille oli arvottu vasen). Metallihyppynoudossa heitin huonosti. Kapula jäi turhan lähelle ja pystyyn. Niinpä Niilo "unohti" hypätä takaisin. Tunnarissa Niilo nosti väärää, mutta palautti oikean. Kaukokäskyissä annoin Niilolle varmaan yhden kaksoiskäskyn ja sitten yhdessä kohtaa Niilo meni maahan, vaikka olisi pitänyt joko istua tai seistä. En tajunnut korjata sitä, joten siirtymiä ei tullut tehtyä riittävästi ja liike nollaantui minun takiani. Yhteispisteet jäivät siis hyvin vaatimattomiksi (111p), mutta olen silti tähän kokeeseen paljon tyytyväisempi kuin edelliseen, sillä nyt Niilo oli intoa täynnä ja se selvästi nautti tekemisestä.
Keskiviikkona tein Niilolle sitten merkki/ohjattu/ruututreenin, kun jäi vähän harmittamaan nuo epäonnistumiset. Tein valmiiksi sellaisen "kehän", että laitoin merkin, jonka oikealla puolella oli ruutu ja takana ohjatun kapulat valmiina. Niilo ei nähnyt, kun rakensin kehää. Aluksi lähetin pelkälle merkille ja palkkasin. Sitten merkki ja vasemman kapulan nouto. Seuraavalla kerralla merkki ja ruutuun lähetys (ja pysäytys nyt suoraan maahan). Sitten taas väliin pelkkä merkki. Seuraavaksi merkki ja oikean kapulan haku. Tämäkin onnistui hyvin, vaikka nyt Niilolla oli ruutu samassa suunnassa häiriönä. Sitten taas pelkkä merkki ja viimeiseksi merkin kautta ruutuun. Jossain välissä tehtiin myös vähän zetan palasia. Kaiken kaikkiaan olin treeniin tyytyväinen ja Niilo kuunteli hyvin. Kunpa se joskus kuuntelisi kokeessakin yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti