perjantai 16. toukokuuta 2014

Niilon tokokoe ja muita viikon koirajuttuja

Nyt on kyllä kaikinpuolin kiireinen viikko menossa. Tiistai taisi olla ainoa koiraharrastukseton päivä ja torstain vepen kuivatreenit jouduin jättämään väliin, mutta aamusella kävin kuitenkin Netalle heittämässä vesimarkkeerauksia. Maanantaina tein Netalle hakuruudun. Ruutu oli pienehkö, mutta haettavaa oli paljon. Haetutin 8/10. Tahti alkoi vähän hiipua loppua kohden, mutta mielestäni hyvä suoritus kaiken kaikkiaan.
Keskiviikkona oli Niilolla tokokoe Forssassa. Tällä kertaa tuomarina oli Ilkka Sten. Tässä olikin vierähtänyt aikaa yli 5v edellisestä Stenin kokeesta, jossa olen käynyt. Koe alkoi paikalla istumisella, josta saimme kympin. Paikkamakuusta tuli 9,5p. En muista, minkä takia tuo pieni pistemenetys tuli. Yksilöliikkeet suoritettiin ns. perinteisessä järjestyksessä kahdessa osassa. Seuraamisesta Niilo sai seiskan. Juoksussa se meinasi jätättää aika pahasti, mutta muuten meni suht kivasti. Zetassa Niilo teki jonkun pysähdyksen väärin ja taisi tarvita johonkin kaksi käskyä, joten pisteitä vain viisi. Tarvitsisi siis tehdä paljon kuuntelutreeniä. Ei vaan ole ollut aikaa. Sitten luoksetulo ja tälläkin kertaa käytin suullisia käskyjä. Siitä on selvästi ollut apua. Tosin nyt Niilo meinaa ennakoida maahanmenoa, joten pitänee treenata enemmän suoria luoksetuloja (kun vaan olisi sitä aikaa...) Luoksetulosta saimme 8,5p. Ruutu onnistui ihan kivasti ja siitä 9p. Toinen osio alkoi ohjatulla noudolla, josta onnistun aina arpomaan ruudun puoleisen kapulan. Tosin sillä ei ole tällä hetkellä merkitystä, kun en edes saa Niiloa merkille. Tällä kertaa sain sentään kiellettyä väärän kapulan noutamisen. Metallihyppynoutokin meni tälläkin kertaa pieleen. Heitin taas huonosti ja kapula lensi turhan vasemmalle, joten Niilo keksi ohittaa hypyn mennessä. Täytyy varmaan kasata oma hyppyeste ja vähän kertailla, kun nyt on ihan turhaan nollattu tämä kiva liike parissa kokeessa. Emme ole siis hallikauden jälkeen hyppyä treenanneet. Tunnari sentään onnistui tällä kertaa hyvin ja pisteitä tuli 9. Viimeisenä oli kaukokäskyt, joissa Niilo taas laiskotteli. Asennonvaihdot oli laiskoja ja tarvitsin pari kaksoiskäskyä ja silti taisi jokin siirtymä jäädä väliin. Pisteitä saimme kuusi. Yhteensä saimme kuitenkin 206p ja se on kolmostulos. Kiva oli saada tulos parin nollan jälkeen ja mielestäni Niilo oli taas kivassa vireessä.
Tänään oli sitten Netan tokokurssi, jonka aiheena oli tällä kertaa kaukokäskyt. Siinä ei varsinaisesti tullut mitään uutta meille, mutta tiedän, että treenattavaa on vielä ihan hirmuisesti, jos haluaa saada tekniikan kuntoon. Kouluttajan ohje oli treenat ½-1min joka päivä. Me treenataan varmaan kerran kuussa...
Huomenna on sitten luvassa Netan eka näyttely ja sunnuntaina pelastuskoirakurssin viimeinen kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti