sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Koe, jonka mieluummin unohtaisin

Parin kuukauden tauon jälkeen kävimme taas kokeessa. Huh huh! Ei mennyt ihan putkeen ei. Koe oli siis eilen Forssassa. Perjantain viimeistelytreenit meni hienosti ja Niilo oli intoa täynnä. Lauantaina ottaessani Niilon pois autosta koepaikalla tiesin heti, että nyt ei homma toimi. Into ja hyvä vire oli täysin kateissa ja mukana oli melko flegmaattinen koira. Lämmin kelikin vielä varmaan pahensi tätä vaikutelmaa. Kokeessa tuomarina oli Räsänen, joka ei ihan sieltä lepsuimmaista päästä ole. Koe alkoi zetalla. Niilo teki ainakin yhden väärän liikkeen, huonoa seuraamista ja taisi tulla yksi kaksoiskäsky eli pisteitä nolla. Seuraavaksi oli vuorossa luoksetulo. Niilo hiljensi pysäytysmerkistä raviin, muttei pysähtynyt. Pysäytinkin sen sitten suoraan maahan, jonka se teki hyvin. Saimme tästäkin pisteitä nolla (vaikka aiemmin olemme kyllä saaneet saman tyylisellä suorituksella vitosen). Sitten oli vuorossa ohjattu nouto. Sain Niilon merkille, vaikka se jäikin seisomaan hassusti peppu kohti merkkiä. Olisi voinut kuvitella, että tästä on helpompi lähettää koira hakemaan oikeaa kapulaa, kun kuono oli jo oikeaan suuntaan, mutta ei. Niilo toi keskimmäisen. Ihan turha oli yrittää kieltää, sillä se toi itseensä tyytyväisenä väärän kapulan. Ensimmäisen osion viimeisenä liikkeenä oli kaukokäskyt. Niilo aloitti ihan hyvin ja teki mielestäni maahan-istu-seiso-maahan melko puhtaasti. Sitten olisi pitänyt tehdä seiso-istu-maahan, mutta Niilo nousi seiso-käskyllä istumaan ja meni kyllä lopuksi maihin. Yhdessä välissä taisi olla joku kaksoiskäsky ja saimme pisteitä nolla. Saimme siis ekasta osiosta nolla pistettä. Kyllä hävetti.
Toinen osio alkoi seuraamisella ja olin jo valmiiksi asennoitunut, että saamme nollan, kun Niilon vire oli niin surkea. Seuraaminen olikin väljää ja Niilo jäi jälkeen lukuunottamatta siirtymiä ja hidasta käyntiä. Osa juoksuosuudesta meni myös paremmin. Tuomarin kävi meitä jo varmaankin sääliksi ja saimme seuraamisesta 6p. Nyt en enää muista, mikä oli seuraava liike. Taisi olla ruutu. Unohdin viritellä Niilolle ruudun (sanoin vain merkin). Niilo menikin merkille nyt ihan hyvin ja lähti hitaasti kohti ruutua käskyn saatuaan. Jotenkin se ei vaan sitä silti hahmottanut ja taisin käyttää neljä käskyä ennenkuin sain sen ruutuun. Sitten vielä kaksoiskäskyllä maahan ja hidas luoksetulo liikkeen lopuksi eli pisteitä taas nolla. Metallihyppynoudossa Niilo kolautti tassunsa esteeseen mennessä ja luovutti kapulan minulle selän takana istuen. Siitä pisteitä 7. Viimeisenä yksilöliikkeenä oli tunnari, jonka Niilo teki todella hienosti ja sai pisteitä 9,5. En muista, mistä tuo puolikas lähti. Lopuksi oli paikalla olot. Niilo lähti valumaan maahan liikkurin käskyllä ja vaati lopussa kaksi käskyä perusasentoon nousuun. Saimme kuitenkin pisteitä 9 eli tuomari ei ihan kaikkea huomannut. Istumisesta saimme myös ysin. Niilo oli kertaalleen haistanut jotakin. Yhteensä pisteitä siis vain 112,5.
Jos nyt haluaa hakea jotain positiivista kokeesta, niin tunnariin olen todella tyytyväinen. Lisäksi olen tyytyväinen siihen, että molemmat merkit onnistui (ei esim. varastanut kapuloille). Ruutukin onneksi lopulta löytyi ja kaikki tassut oli nipin napin sisäpuolella. Parannettavaa jäi kyllä hirmuisesti. Nyt täytyy testata pari juttua seuraavaa koetta ennen ja kokeen aikana. Luoksetuloa yritän varmaan pelkillä suullisilla käskyillä, jos "kiukku" tehoaisi paremmin. Kokeeseen otan Netan mukaan autoon, josko se nostaisi virettä riittävästi. Lisäksi toivon vähän viileämpää keliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti