keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Netan tokokurssi

Eilen oli toinen kerta Netan tokokurssia. Meinasin autuaasti unohtaa koko koulutuksen, mutta onneksi se jostakin kuitenkin välähti mieleeni. Aiheena oli tällä kertaa perusasento, seuraaminen ja zeta. Saimme taas paljon hyödyllisiä vinkkejä treenaamiseen.
Perusasennossa minun täytyy jatkossa kiinnittää enemmän huomiota siihen, että Netta istuu suorassa. Tällä hetkellä Netta istahtaa helposti vähän minun taakse. Paikkamakuussa Netta heittää tosi helposti lonkalle, kun haluaa ilmeisesti nähdä minut paremmin. Meidän täytyy siis treenata suoria maahanmenoja. Seuraamiseen täytyisi tehdä jokin virittelysana. Niilolla se oli alunperin "katso", mutta siitähän tuli meille sitten jossain vaiheessa seuraamiskäsky. Netta osaa ottaa seuraamiskäskyllä katsekontaktin paikallaan, mutta liikkeelle lähdöt ei meinaa onnistua ilman namilla imuttamista. Se jää heti jälkeen, eikä tajua lähteä mukaan. Liikkeellelähtötreeniä on siis tehtävä paljon ja ihan 1-2metrin pätkää. Vasemmalle käännökset on onnettomia, kun takapään käyttö on huonoa. Nyt siis paljon vasemmalle käännöksiä esim. seinän vieressä, jotta takajalkojen käyttö olisi sujuvampaa. Lisäksi Anne neuvoi opettamaan peruuttamisen ja esim. tehdä peruutusharjoitusta pienten esteiden/esineiden yli, jolloin joutuu nostelemaan jalkojaan enemmän. Lisäksi kannattaa miettiä seuraamista palkattaessa, pitääkö namit vasemmalla vai oikealla puolella (koirakohtaista). Lisäksi voi kokeilla lelulla palkkaamista siten, että lelu siirtyy nopeasti oikeasta kädestä selän takaa vasempaan käteen ja koiralle (ainakin edistäville koirille).
Jättävien liikkeiden opettamiseen tuli vinkiksi, että aluksi itse peruuttaa ja koira tulee perässä ja sitten käsketään erilaisia pysähdyksiä. Maahanmenoissa erityisesti on kiinnitettävä huomiota nopeuteen. Netta on ainakin aika hidas.
Kai minun täytyisi kaivaa naksutin jostain esiin, kun se olisi ihan hyvä apu myös seuraamisen palkkaamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti