perjantai 18. huhtikuuta 2014

Sunnuntain tokot

Viime sunnuntaina kävin tokotreeneissä pelkästään Netan kanssa, kun Niilo paranteli tassuaan kotosalla. Hyvin on pelkkä sinkkipohjainen rasva tehonnut ja nyt tassu näyttää taas ihan hyvältä. Netan ryhmässä oli aiheena luoksetulo ja tällä kertaa tehtiin erityisesti häiriötreeniä. Treeni kuitenkin aloitettiin luoksepäästävyydellä ja paikallaololla. Luoksepäästävyydessä Netta nousi (kuten oletinkin), mutta se ei mielestäni haittaa. Paikallaoloa en enää valitettavasti muista. Taisi nousta kertaalleen, kun kouluttaja häiriökäveli lähettyvillä.
Luoksetuloissa käytettiin häiriönä maassa olevia leluja, heitettyä tennispalloa ja henkilöryhmää. Lisäksi oli luoksetulomerkit, joita en ole Netan kanssa aiemmin käyttänyt. Netta selvisi ihan hyvin kaikista noista häiriöistä. Suurimmaksi vaikeudeksi osoittautui liikkurointi. Eihän sellaistakaan ole Netan kanssa tehty. Netta siis varasti pariin otteeseen ennenkuin tajusi odottaa minun kutsua.
Teimme lisäksi itseksemme ruutua. Netta oli jotenkin ihan unohtanut aiemmat treenit ja piti käyttää aika paljon aikaa muistutteluun. Pitäisi muistaa tehdä ruutua säännöllisemmin. Lisäksi teimme liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Ne sujuu kohtuullisesti minun viereen siirtymistä lukuunottamatta. Siinä vaiheessa Netta ei meinaa enää keskittyä, vaan tassut lähtee liikkeelle. Lisäksi tehtiin vielä vähän seuraamista, mutta se on kyllä edelleen ihan lapsen kengissä.
Ilmoitin Netan Hiiden haukkujen tokokurssille. Jospa saisimme sieltä vähän lisäpotkua treenaamiseen.
Niilon kanssa on tehty vain kotipihalla pari tunnaritreeniä  Mikon ja Liisan kanssa. Tunnarit on onnistunut hienosti, sillä vaikeustaso on ollut melko korkea. Eetu on häiriköinyt ympärillä ja mun käsissä ei ole ollut minkäänlaista apuhajua nameista. Lisäksi tein eilen pari merkkiä muistutukseksi. Kaukojakin tehtiin vähän aikaa ja ne meni kyllä ihan säätämiseksi. Niilo ei taas kuunnellut ollenkaan ja teki vääriä siirtymiä tai ei asennon vaihtoja ollenkaan. Huoh. Minusta tuntuu, että Niilo ei kestä kaukokäskyissä toistoja, vaan luulee tekevänsä väärin ja lopettaa sitten tekemisen kokonaan. Täytyy siis yrittää jatkossa panostaa yhteen hyvään suoritukseen. Se on vaan vähän hankalaa, kun minulla on ollut tapana tehdä aina eka suoritus läheltä ikäänkuin muistutuksena ja sitten vasta kasvattaa matkaa. Jos toistojen määrää vähentää, niin emme pääse tällä systeemillä ikinä treenaamaan kauempaa. Tänään olisi vielä hallitreenit ja huomenna sitten koe. En tiedä, mitä uskallan tänään treenata, ettei tule pahoja mokia ennen koetta ja toisaalta ei viitsi intoakaan laskea treenaamalla liikaa edellisenä iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti